Phuketin vanha kaupunki on täynnä hienoja rakennuksia

 Matkaoppaassa mainostetaan Phuket Townin vanhaa kaupunki ja se onkin täynnä kaunista katseltavaa. Talot ovat pastellivärisiä ja todella kauniita sekä hyvässä kunnossa. Talojen julkisivuissa oli valtavasti pieniä, kivoja yksityiskohtia ihailtavana. Myös putiikit olivat kivoja ja sieltä löytyi myös käsitöitä. 

Koristeluissa ei Phuket Townissa säästellä. 
Perinnetalojen rivi ja autoja.
Kahvilassa pöydät roikkuivat katosta
ja olipa siellä keinuja tuoleinakin. 

Viihdyimme erityisen hyvin pienessä turistikahvilassa kävelymatkan päässä ostoskeskuksesta. Tuolla kahvilassa kaikki pöydät oli kiinnitetty roikkumaan kattoon ja osa tuoleistakin oli kattokeinuja. Mikä parasta - haudutettu tee oli erinomaista ja kunnon espresso-kahviakin oli tarjolla leivonnaisten kaverina. 

Phuket Townin vanha kaupunki on tiiviisti rakennettu ja aika sopivan kokoinen kierrettäväksi kävellen. Niinpä kävelimme siellä hieman toista tuntia ja sen jälkeen jatkoimme matkaa isoon ostoskeskukseen, jossa aikomuksena oli katsoa löytyisikö yllättäviä tuliaisia sekä nauttia lounasta. 

Rasioissa olevat kukkakynttilät ja
saippuat houkuttavat väreillään. 

Phuketin ostoskeskus on saaren suurin ja se onkin kyllä varsin massiivinen. Ostoskeskuksesta löytyy ruokakauppojen ja ravintoloiden lisäksi kivoja pikkuputiikkeja, partureita ja monenlaisia palveluita etenkin turistien mieleen. 

Ostoskeskuksen toinen siipi ja liukuportaat,

Nautin reissuissamme erityisesti ruokakauppojen koluamisesta, sillä sieltä löytyy aina erityisiä paikallisia herkkuja ja kauniita hedelmä- sekä lahjakoreja. Oli hauska katsella paikallisten suosimia tuotteita, vaatteita sekä kodintarvikkeita. Muovisia tuotteita oli tarjolla enemmän kuin meillä, samoin yksittäispakattuja tuotteita, esimerkiksi pesuainetta kertapakkauksissa. 

Herkkukoreja Phuketin tyyliin.

Paikallisia ruoka-aineksia marketin hyllyllä. 


Jääkaappimagneetit ovat paikallisia ruoka-annoksia.



Tulipa vaihteeksi tukkakin lyhennettyä.

Oli pakko vierailla myös Marimekon myymälässä.
Hinnat olivat samoja kuin Suomessa...

Lounaaksi kerrankin perunamuusia ja lihapullia.
Paikkana toki jo Suomi-baari Pattayalla. 

Tuktukin kyydissä on helppo
kulkea lyhyemmät matkat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vung Tausta Phan Thietin paratiisirannalle

Reppureissu Aasiassa alkaa Bangkokissa (ja viidenkympin villitys jatkuu)

Ho Chi Minhistä lentäen Thaimaan Phuketiin