Ho Chi Minhistä lentäen Thaimaan Phuketiin

Reppureissumme jatkui Vietnamin Phan Thietistä Ho Chi Minhiin tilataksilla. Paluu sujui hitaaseen vauhtiin eli taksi mateli keskiverrosti viittä-kuuttakymppiä auto- ja skootteriruuhkissa. Kaupunkien välejä ei käytännössä juurikaan ole, vaan talot ovat kiinni toinen  toistensa tonteissa tai sitten niiden pihalla on pieniä viljelmiä. Siellä täällä tien varressa käyskenteli lehmiä vapaana tai narulieassa.

Pitaya alinna punakuorisena, ananas, vesimeloni
ja tietysti vielä mango välipalana.

Puuta ja puustoa ei juuri ollut, mutta pensaita kylläkin. Matkan varrella näkyi eniten Lohikäärmehedelmää eli Dragon Fruitia (taitaa olla Pitaya kotimaamme nimeltä). Se kasvaa aloe veran näköisessä, korkeassa pensaassa lehtien päissä ja onkin kaktuksen sukuinen. Jostain syystä tykkään hedelmän miedosta, lähes olemattomasta mausta ja sen valkoisesta, mustin siemenin varustetusta hedelmälihasta kovasti. Syön sitä muiden hedelmien kanssa joka päivä matkoillamme kaukoidässä.  


Näkymää taksin takapenkiltä. Porukkaa riittää!

Lähtöpäivän lämpötilat 
Vietnamissa


Automatka on erikoinen kokemus, sillä kuljettajat tööttäilevät taukoamatta. Meillä tööttäily on epäkohteliasta, lähes kiroilua, mutta Vietnamissa se on huomaavaisuutta. Tööttämäällä ilmoitetaan, että olen tulossa ja varoitetaan erityisesti mopoilijoita olemaan varuillaan. Autotien varrella on vapaana myös kotieläimiä kuten lehmiä, mutta ne eivät autoista tai tööttäilyistä juuri näytä harmistuvan. 


Lento Phuketiin on lyhyt. 

Ho Chi Minhissä yövyimme lentokentän Ibis-hotellissa (niissä on aika tasainen laatu ympäri maailman sekä ilmastointi plus hyvät aamupalat) ja jatkoimme lentäen paikallisella koneella Thaimaan Phuketiin. Matka ostettiin netin kautta - Ebookers, Booking ja Momondo tarjoavat edullisimmat lennot helpolla, joten käytän yleensä niitä. Phuketissa olimme ensimmäistä kertaa, joten ajatuksena oli käydä läpi kaikki turistipaikat: niin James Bond -saari, Buddha-vuori, viidakkokävelyt, Hard Rock Cafe, vesiputousuinnit kuin lähirannatkin. Puuhaa siis piisasi!


Patong Beach auringonlaskun aikaan 2018.

Patong beachin vesi kirkastui hieman päivän
mittaan. Yöllä rannalle lasketaan hotellien pesuvedet.

Olimme varanneet Patong Beachista hotellin joulun ja uuden vuoden ajaksi 2018 kymmeneksi päiväksi ja nuo hotelliyöpymiset olivatkin koko reissun kalleimpia. Joulun ja uuden vuoden päivät maksoivat  kaksinkertaisesti verrattuna normaalin vuorokausimaksuun muualla Thaimaassa. 

Midnight Sun -suomibaarissa tarjottiin jouluruokaa.

Jouluruuan kävimme syömässä Suomi-baarissa muiden suomalaisten kanssa. Tutustuimme samalla muutamaan hauskaan tyyppiin, kuten esimerkiksi eläkeläiseen Jormaan, joka seurusteli nuoren kuubalaisen ilotytön kanssa. Hän kertoi aikamoisia tarinoita elämästään sekä tytön touhuista. Tuo Suomi-baari löytyy muuten paikallisen vilskekadun poikkikadulta ja siellä kyllä löytyy hihasta nykijöitä moneen sorttiin kuten Pattayan tyttökadultakin. En kerro siitä sen enempää.


Joulun ruokailijoita Suomesta.

Oluttornit pukeutuivat jouluun kuten ihmisetkin.

Hotellin sivulla oli myös äänekäs tori.


Hotellimme oli Bangla Boxing Stadiumin vieressä ja jatkuva mainoskuulutus kuului huoneeseemme non stopina iltapäivästä yöhön asti. Kun nyrkkeilyottelut olivat ohi puolilta öin, alkoi siunattu hiljaisuus (jollei laske mukaan viereisen autotien autojen surrutusta sekä tööttäilyä). 
Thainyrkkeilyareena hotellin vieressä oli äänekäs.


Hotellia vastapäätä oli paikallinen pesulapiste ja sitä käytimmekin ahkeraan. Onnistuivat kylläkin hävittämään minulta farkkusortsit ja HRC:n hihattoman paidan, mutta sain sentään tilalle S-kokoiset sortsit, jotka sitten kyllä heille palautin. Muuten pesulapalveluiden käyttö onnistui koko seitsenviikkoisen reissumme ajan moitteetta. Palvelu on edullista ja vaatteet saa noutaa silitettyinä yleensä seuraavana päivänä. 


Pyykit lähdössä pesulaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vung Tausta Phan Thietin paratiisirannalle

Reppureissu Aasiassa alkaa Bangkokissa (ja viidenkympin villitys jatkuu)