James Bondin seikkailusaari Thaimaan Phuketissa

Päiväretki James Bondin seikkailusaarelle (Phang Nga Bay) oli helppo varata Patong Beachin matkamyymälästä. Lähtö retkelle onnistui mukavasti oman hotellin etuovelta tilataksilla, joka poimi vielä matkan varrelta lisää väkeä. Pitkähkön ajomatkan jälkeen siirryttiin suuriin kuljetusveneisiin, joilla ajeltiin sitten aluksi kanoottiajelulle. Pelastusliivit päällä mentiin kanoottien kyytiin, mutta melomaan ei päästy, siitä piti henkilökunta huolen. 


Thaimaalaiset soutivat ja turistit istuivat kyydissä. 

Kanootilla soudettiin laiturilta tippukiviluolan
 kautta pieneen poukamaan.
Pitkähäntäveneillä jatkettiin James Bondin kuvausmaisemiin. 

Elokuvista tuttu James Bondin saari on toiminut 007 ja kultainen ase -elokuvan taustana. Phang Nga-lahden upeat maisemat houkuttavat kiertokäynnille. Samoissa maisemissa samoilee päivittäin myös muutama tuhat muuta matkailijaa kymmenien pitkähäntäveneiden kyydissä, joten vesi ei alueella ole puhtainta mahdollista. Petrolin lisäksi vedessä lilluu erilaisia muovipusseja sekä muuta jätettä. Parempi on siis silmäillä matkalla kaukaisuuteen eikä tuijotella lähivesiä kovinkaan hartaasti. Maisemat ovat kyllä upeita ja olisi hienoa, jos ne pystyttäisiin pitämäänkin sellaisina. 

Kalliohalkeama saarella, jolla
Bond ja pahis taistelivat. 
Se Kuuluisa James Bond -saari
Komeita karstivuoria oli myös ympärillä.

Pitkähäntäveneparkki.

Bondin saari itsessään on todella pieni. Laiturin lisäksi siellä on pieni polku saaren takareunalle sekä miniatyyrinen hiekkaranta, jolla kuuluisa selät vastakkain -kohtaus on kuvattu (muistaakseni pahis huijasi ja kääntyi ennen kuin oli laskettu h-hetkeen). Lisäksi saarta halkoo suuri kallionhalkeama, jonka juuressa turistit näyttävät pieniltä nukeilta. Paljon muuta nähtävää saarella ei sitten olekaan. Oma vesipullo on siis tarpeen. Kalliohuippu on kapea eikä siellä sitten oikeasti ollutkaan sitä pahiksen päämajaa kuten elokuvassa...
Veneisiin nousu saaressa tapahtuu
vuorotellen eri veneistä.

Bondin saarelta retki jatkuu sitten kelluvaan kalastajakylään, jossa on tarjolla lounasta buffet-tyyppisesti. Voit siis valita itsellesi ja seurueellesi pöydän sekä hakea haluamaasi ruokaa. Syönnin jälkeen tuolla kylässä voi sitten käydä myös ostoksilla käsityöpuodeissa (oikeasti siellä kyllä oli Kiinasta tullutta painettua paitaa yms. turistirihkamaa) ja käydä vessassa. Minne jätevedet johdettiin tai miten käsiteltiin, ei oikein selvinnyt. 

Kelluvassa kalastajakylässä on retken lounas.

Lounaan lisäksi saarella on käsityömyymälä. 


Veneiden moottorit ovat isoja ja äänekkäitä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vung Tausta Phan Thietin paratiisirannalle

Reppureissu Aasiassa alkaa Bangkokissa (ja viidenkympin villitys jatkuu)

Ho Chi Minhistä lentäen Thaimaan Phuketiin