Vung Tausta Phan Thietin paratiisirannalle

Lupasin kertoa vielä muutaman sanan Vung Tausta ennen kuin siirryn Phan Thietin paratiisirannan kuvaukseen. Vung Tau on siis saigonilaisten lomien vieton suosikkikohde - se on lähellä Ho Chi Minhiä ja matkan voi taittaa veneellä tai autolla. Turisteja paikalle ei ole paljoakaan lukuun ottamatta öljy-yhtiöiden henkilökuntaa. 


Liikenne soljuu enimmäkseen skoottereiden varassa näyttäen kaoottiselta, mutta ilman kolareita! Kävimme päivällisellä vietnamilaisen Tuun sisaren perheen kanssa ja he kertoivat paikallisesta elämästään sekä tavoistaan. Tuu toimii sisarensa lasten lastenvahtina ja hakee lapset Ollin kanssa lounaalle syömään skootterilla - siis todellakin - koko perhe voi kulkea samalla skootterilla! Yllä näet paikallisen koulun risteyksestä 41 sekunnin videon - kannattaa katsoa loppuun asti, sillä hakijoiden määrä lisääntyy nopeasti!

Koulun piha lounasajan lähestyessä. 

Keinojärvi Vung Taun keskustassa. 

Pedro-hotellin lähikatu
Kaupunki on vilkas, siisti ja täyteen rakennettu. Pitkät rannat ovat melko puhtaat ja rauhalliset. Niillä ei näy paljoakaan lomailijoita, sillä paikalliset eivät halua maata rannalla tai ruskettua. Rantojen lähistöllä on leveitä rantakatuja ja kauniita puistoja, joissa on patsaita sekä penkkejä vapaassa käytössä. 

Vesa ja Kari rantakadulla kävelyllä

Puiston veistoksia

Taidetta kaupungin keskellä 

Riitta ja Kari rantakadulla. Takana veneparkki. 

Rannat ovat joulukuussa tyhjiä eikä turisteja ole... 

...paitsi minä ja Vesa. 

Vung Tausta Riitta ja Kari jatkoivat Saigoniin ja sieltä Bangkokin kautta Suomeen (se oli oma seikkailunsa!). Me Vesan kanssa jatkoimme Mui Ne -alueen Phan Thietiin, jota ystäväni Jaana oli meille suositellut. Tilasimme taksikyydin, koska matka ei ollut kilometreissä pitkä. Silti siihen kului aikaa, sillä liikenne mateli hitaasti. 

Phan Tiet on viehättävä, pieni lomakaupunki rannikolla. Siellä on yksi pääkatu, jonka varrella ovat kaupat, hieromot, ravintolat ja baarit sekä hotellit. Ranta on yksityisranta eli sinne saavat mennä vain hotellien asukkaat. Hotellit laskevat käyttö- ja pesuvedet puhdistettuina isoja putkia pitkin ja siksi rannan vesi onkin kirkasta eikä haise, toisin kuin vaikkapa Phuketin rantavedet (siellä pesuvedet lasketaan rantaan aamuyöllä klo 04 - 06 välillä, jos olette ihmetelleet aamusta veden sameutta tai hajua). 

Rantaravun tekemää taidetta Phan Thietissä. 

Yksityisrannat ovat hienoja - niillä ei ole roskia eikä yllättäen juurikaan edes turisteja. Rapuja näkee sitäkin enemmän. On pakko tunnustaa, että sivuttain kulkevat otukset näyttävät minusta hämähäkeiltä ja siksi hätkähdän aina, kun tajuan, että jalkani alta viiletti pois juuri mikroskooppisen pieni otus tai sitä isompi rotjake. Eivät ne alle jää, mutta pahalta tuntuu silti ja olisinkin toivonut, että olisin ottanut jotkin paljasjalkakengät mukaan näitä rantakävelyitä varten. 

Phan Thietin tärkeimmät asiakasryhmät kaupungissa ovat venäläiset, saksalaiset ja kiinalaiset - ainakin sen perusteella, että ruokalistat on käännetty vain näille kielille. Kaupoissa osataan jonkin verran englantia ja samoin hotelleissa. 

Pikkupoika kolmipyörällään pääkadun varressa.

Vuonna 2018 joulukuussa ei noita turisteja kuitenkaan näkynyt kuin kourallinen ja paikalliset myyjät olivat aikamoisia tyrkyttäjiä, jotka yrittivät houkutella kaikin keinoin vähäiset turistit asiakkaikseen. Jopa hihasta nykijöitä oli jonkin verran. Rantakadulla oli paljon katsottavaa, oli rullajäätelöiden tekijöitä, pikkuputiikkeja ja paljon erityyppisiä baareja. Hintataso oli alhainen - pärjäsimme noin puolella siitä, mikä olisi kulunut vastaavana aikana Thaimaassa. 

Rullajäätelö valmistuu pakastusalustalla.

Pääkatu ilta-aikaan oli melko rauhallinen. 

Asetuimme mukavasti neljän tähden Unique Muine Resort -hotelliin, jossa yö maksoi 38 euroa sisältäen runsaan aamupalapuffetin. Hotellissa oli kaunis uima-allas alue ja yksityinen ranta, jota pitkin pääsi kulkemaan vapaasti päästä päähän. Uima-allasbaarissa oli juomien lisäksi tarjolla lounasta ja välipaloja, joten nälkä ei päässyt yllättämään missään vaiheessa. 

Merituuli raikasti ilman siten, että se tuntui paljon thaimaan ilmastoa viileämmältä, vaikka asteet kipusivatkin päivittäin yli 30:n. Uskaltaisin sanoa, että helteestä kärsivätkin voisivat tykätä paikasta!

Uniquen uima-allas

Joulukuun lopun lämpötiloja

Aikuisten tekemä hiekkakakku uutena vuotena 2018 - 19

Huh, kerrottavaa riittäisi vaikka miten paljon, mutta tekstin pituus venyy ja joudun säästämään Mui Ne:n "unelmarannan" sekä Keijukaisvirran käynnit seuraavaan tekstiini. Palaillaan...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Reppureissu Aasiassa alkaa Bangkokissa (ja viidenkympin villitys jatkuu)

Ho Chi Minhistä lentäen Thaimaan Phuketiin