Temppeliöverit Angkor Watilla

 Kambozan kuuluisin nähtävyys on Unescon maailmanperintölistalle kuuluva Angkor Thomin temppelikaupunkialue. Sitä kutsutaan myös yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä. Se sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Siem Reapin kaupungista ja kaupunki on aivan mykistävä! Alueella on suuria temppeleitä 72 ja pieniä muutama sata lisää. Kuuluisin temppeleista on kuninkaan (hauta)palatsi Angkor Wat, jonka profiili löytyy myös Kambozan lipusta. Muita kuuluisimpia temppeleitä alueella ovat Bayon (Angkorin hymyn palatsi), Preah Khan, Phnom Bakheng ja Ta Prohm (Indiana Jonesin kuvauspaikka). 

Angkor Watin viisi tornia takanamme.

Lähdimme hotellilta aamupalan jälkeen niin kutsutulle pienelle temppelikierrokselle, joka olikin aivan valtava nähtävyyskierros! Kierros alkoi Angkor Watista. Aluksi kuljimme hotellilta mopotaksilla parkkipaikalle ja sen takana oli muovisista ponttoneista tehty vallihauta, jonka jälkeen alkoi temppelialue. 

Riitta, Kari ja Vesa ponttonisillalla.

Temppelialue on pyhä ja sinne pitää pukeutua olkapäät peittäen, mutta onneksi shortseja sai pitää. Päivästä tuli todella kuuma. Indiana Jonesin jäljillä ollaksemme ostimme myös hellehatut parkkipaikalta ja näin olimme valmiit matkaan. 
Puoli tuntia kierretty ja
tämä olikin vasta eteisrakennus!

On pakko tunnustaa, että vallihaudan ylitettyämme sekä temppeliin sisään mentäessämme, kuvittelin jo käyneeni läpi koko temppelin ja olimmekin kiertäneet vasta ensimmäisen porttirakennuksen. Se takaosasta aukeni kilometrin pituinen ja 800 metrin levyinen piha-alue ja itse päätemppeli oli siellä perillä kaukana komeine torneineen. 

Kun saavuimme sinne, katsottavaa oli mielettömästi! Tältä temppelikierrokselta otin satoja kuvia ja niistä mahtuu tähän valitettavasti vain muutama. Kuten eteisrakennuksessa, myös palatsissa jokaikinen seinä oli koristeltu taidokkaasti. Seinissä oli erilaisia tarinoita historiasta esimerkiksi kuuluisista taisteluista (niitä löytyy netistä Wikipediasta, jos haluat lukea) ja taidokkaita tanssijoita. 




Lämpötila joulukuussa nousi kimakasti yli 35 asteen auringossa ja mukaan otetut vesipullot olivat hetkessä tyhjät. Onneksi temppelialueen reunassa oli kahvila, josta sai haettua vettä lisää - ja myös suolaista tarvittiin nestehukan ehkäisyyn! 
Palatsin keskeltä löytyivät uima-altaat. 

Kun tuli aika kivuta tornien huipulle, jäin istumaan ulkoportaikkoon ja Vesa kirmaili yksin portaat ylös ja alas. Sen jälkeen hän nappasi meistä selän takaa kuvan ulkoeteisestä - huomatkaa hikeä valuvat selät...

Lepotauko pihan puolella. 
Apinalle banaani ja jäätelöä. 

Pitkän ja yllättävänkin väsyttävän ensimmäisen temppelin kierron jälkeen tuli aika siirtyä seuraavaan. Matkalla pysähdyimme katsomaan lasten iloa, kun apina tuli hakemaan heiltä banaania ja mehujäätelöä. Näytti maistuvan hyvin. Mekin jatkoimme matkaa ja ennen omaa lounasta viidakkoravintossa, kävimme ihailemassa Maailman kuuluisinta hymyä eli Angkor Smilea sen omassa temppelissä... siitä lisää seuraavassa blogissa. 

Minä ja Riitta mopotaksissa Vesan kuvaamina. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vung Tausta Phan Thietin paratiisirannalle

Reppureissu Aasiassa alkaa Bangkokissa (ja viidenkympin villitys jatkuu)

Ho Chi Minhistä lentäen Thaimaan Phuketiin